Възможно е да се появи ваксина срещу новия коронавирус веднага след

...
Възможно е да се появи ваксина срещу новия коронавирус веднага след
Коментари Харесай

Британски учени се надяват да са готови с ваксина срещу коронавируса до 6 месеца

Възможно е да се появи ваксина против новия коронавирус веднага след септември тази година, съобщи британски учен, оглавяващ екипа, който сега е с една от най-напредналите разработки в света в тази област, съобщи британския вестник  The Times .

Професорът по ваксинология в Оксфордският университет Сара Гилбърт декларира през изданието, че е „ 80 на 100 сигурна “, че имунизацията, създадена от нейния екип, ще е ефикасна, а  изпитанията върху хора - последната фаза на тестване, би трябвало да стартират през идната седмица.

Правителството даде знак, че би желало да финансира авансово производството на милиони дози, в случай че резултатите наподобяват обещаващи. Това ще разреши неотложно да бъде налична за обществеността, в случай че бъде потвърдено, че работи .

Дори и да стартира последователно намаляване на навсякъде наложените ограничаващи ограничения в обособените страни, към този момент е ясно, че без ваксина светът не би могъл да се завърне към нормалността отпреди пандемията и някои детайли на обществено разграничаване ще продължат да се употребяват.

Екипът на професор Гилбърт е един от десетките по света, които се пробват да основат действаша ваксина и е най-напредналият във Англия, написа изданието, представено от " Фокус ". 
„ Мисля, че има огромен късмет тя да работи въз основа на други неща, които направихме с този вид ваксина “, сподели тя. „ Това не е просто пресилване и с всяка минала седмица имаме повече данни за разглеждане. ", споделя проф. Гилбърт.

Първите изпитвания за сигурност, които трябва да стартират скоро,  ще бъдат последвани от изследвания по целия свят, с цел да се откри дали имунизацията понижава риска от заразяване с ковид.

Карантината затруднява тестването на ваксина, защото вирусът не се популяризира, изяснява още проф. Гилбърт. Ако обаче една от страните, в които бива изследвана „ се окаже, че има висока скорост на предаване на вируса, тогава ще реализираме резултатите си за успеваемост доста бързо, тъй че това е тактиката за понижаване на времето “.

На въпрос дали най-оптимистичният сюжет за работеща ваксина е септември, тя отговоря: “ Успехът до есента е „ съвсем вероятен, в случай че всичко върви съвършено “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР